Valtiolle.fin hakuvahtiin ja hakijaprofiiliin muutoksia

Julkaistu 13.9.2017 klo 15.22

Valtiolle.fin hakuvahdissa Ammattialan alle on päivitetty tehtäväalueen mukainen luokitus. Jatkossa riittää, että hakijana valitset joko ”Maantieteellisen sijainnin” tai ”Ammattialan” kun aikaisemmin oli valittava molemmat. (Huom. Mikäli et halua käyttää maantieteellistä sijaintia, on oletuksena oleva Suomi poistettava. Jos jätät valintaan Suomen, niin järjestelmä vaatii sinua ilmoittamaan myös maakunnan.)

Voit jatkossa tehdä kymmenen hakukriteerivalintaa entisen viiden sijaan. Myös hakuvahteja voit tarpeen mukaan tallentaa useampia. Hakuvahdin päättymisajankohta kannattaa laittaa mahdollisimman pitkälle, koska järjestelmä ei muistuta hakuvahdin vanhenemisesta.

Hakuvahtiin muutoksia

Olemassa olevat hakuvahdit on konvertoitu uuden Tehtäväalue-luokituksen mukaisiksi. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, että hakuvahti sisältää kaikki halutut tehtäväalueet.

Työpaikkailmoituksen tallentaminen PDF-tiedostona

Uutta hakijan näkökulmasta on myös se, että voit jatkossa hakijana ladata itsellesi työpaikkailmoituksia PDF-tiedostona.

Oletko ulkoinen hakija? Hakijaprofiilisi poistetaan jatkossa automaattisesti

Jos olet ulkoinen hakija (ts. et vielä valtiolla töissä), hakijaprofiilisi poistetaan jatkossa järjestelmästä automaattisesti sen jälkeen, kun olet pyytänyt profiilin poistamista. Saat järjestelmästä sähköpostiviestin, jonka kautta vahvistat profiilin poiston. Tietoturvasyistä vahvistuspyyntö-viesti vanhenee 2 tunnissa, mikä mainitaan myös itse viestissä. Mikäli linkki ehtii vanhentua, voit pyytää poistoa uudestaan. Kun olet painanut vahvistus-painiketta, järjestelmä kuittaa sivulla poiston onnistuneen.