Valtiolle.fi-verkkosivuston saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen (Palkeet) vastuulla olevaa www.valtiolle.fi-verkkosivustoa ja on laadittu 15.09.2020.

Valtion talous ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus pyrkii takaamaan verkkosivuston saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain (306/2019) ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti.

Verkkosivuston saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Vaatimusten mukaisuus

www.valtiolle.fi-verkkosivusto vastaa pääosin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Ennen 23.9.2020 julkaistuja video- ja äänitallenteita lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavaksi tai poistaa verkkosivustolta.

Puutteita saattaa olla virastojen videoiden saavutettavuudessa. Videot tulevat ulkopuolisista palveluista, joissa videoiden sisällön hallinta sekä julkaiseminen ovat kunkin viraston vastuulla.

Työpaikkailmoituksissa käyttöliittymän kieli ja ilmoituksen kieli voivat vaihdella. Eri kielillä esitettyjen osien luonnollista kieltä ei pysty selvittämään ohjelmallisesti, mikä ei täytä WCAG 2.1 -kriteeriä 3.1.2. Ilmoituksen sisällöstä ja kieliversioista vastaa kukin rekrytoiva virasto.

Koulutamme henkilöstöämme tuottamaan palvelua saavutettavasti ja seuraamme sivuston saavutettavuuden tilaa jatkuvasti.

Palaute ja yhteystiedot

Verkkosivuston saavutettavuudesta voit antaa palautetta sivustolla olevalla palautelomakkeella.

Saavutettavuuden valvonta

Jos huomaat verkkosivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli verkkosivuston ylläpitäjälle. Vastaamme mahdollisimman pian tai viimeistään kahden viikon sisällä.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Lisätietoja

Verkkosivusto www.valtiolle.fi on julkaistu keväällä 2015, ja sen sisältöä päivitetään ja täydennetään jatkuvasti.

Erillisen järjestelmän Valtiolle.fi-työnhakupalvelun saavutettavuusseloste on saatavilla kirjautumalla työnhakupalveluun osoitteessa https://haku.valtiolle.fi.

Julkaistu 17.9.2020 klo 7.54, päivitetty 21.9.2020 klo 13.15