Valtiovarainministeriön korkeakouluharjoittelijat kertovat, millaista ministeriössä on olla harjoittelijana

Julkaistu 1.8.2019 klo 13.01

Valtiovarainministeriö on yksi valtioneuvoston 12 ministeriöstä. Ministeriön visiona on rakentaa tulevien sukupolvien taloudelle ja hyvinvoinnille vakaa perusta sekä turvata tulevaa. Kahden ministerin valtiovarainministeriö uudistaa, ohjaa ja luo toimintaedellytyksiä taloudelle ja julkiselle hallinnolle.

Suurin osa valtiovarainministeriön henkilöstöstä toimii erilaisissa asiantuntijatehtävissä. Ministeriön tavoitteena on koota työyhteisöön paras asiantuntemus ihmisistä, joita yhdistää halu kehittyä, kyky luoda uutta sekä tahto menestyä tulevaisuuden haasteissa. Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on valtiovarainministeriön tärkein voimavara.

Korkeakouluharjoittelijoiden kokemuksia

Valtiovarainministeriössä työskentelee vuosittain useita korkeakouluharjoittelijoita.  Minkälaisia työtehtäviä valtiovarainministeriössä pääsee tekemään, entä onko jokin asia ehkä yllättänyt? Katso linkistä video, jossa kesän 2019 korkeakouluharjoittelijat kertovat, millaista ministeriössä on olla töissä.

VM:n kesäharkkarit 2019: kokemus pähkinänkuoressa

Seuraa ilmoituksia ja hae harjoittelijaksi

Korkeakouluharjoittelijoiden rekrytointi hoidetaan yhteistyössä korkeakoulujen kanssa.

Avoimien harjoittelupaikkojen ilmestymistä kannattaa seurata oman korkeakoulun urapalveluista tai rekrytointisivuilta. Harjoittelupaikat ilmoitetaan valtiovarainministeriöstä rekrytointipalvelujen Aarresaari-sivustolle, josta ne siirtyvät valittujen korkeakoulujen harjoittelupaikkojen listauksiin.

Suurin osa valtiovarainministeriön korkeakouluharjoitteluista ajoittuu kesälle, mutta paikkoja kannattaa pitää silmällä ympäri vuoden. Valtiovarainministeriöön on myös mahdollista päästä assistenttiharjoittelijaksi.

VMHarkkari1_2019

Kuvassa VM:n harjoittelijoita