Vilskettä ja vipinää CF-messuilla

Julkaistu 4.2.2016 klo 15.54

 
Valtio yhteinen messutiimi osallistui Suomen suurimpaan opiskelijoiden järjestämään Contact Forum -messupäivään torstaina 28.1.2016. Mukana oli iloinen joukko virkamiehiä kymmenestä eri virastosta. Virastoista osallistuivat CIMO, Liikennevirasto, Rikosseuraamusvirasto, ulkoasianministeriö, Valtakunnansyyttäjänvirasto , Valtiokonttori ja sen Valtiolle.fi-palvelu, Valtori, Viestintävirasto, ympäristöministeriö sekä valtiovarainministeriö.
 
Ensi kesän harjoittelu- ja kesätyömahdollisuudet kiinnostivat opiskelijoita erityisesti ja onneksi valtiolla on tarjottavana paljon erityisesti harjoittelupaikkoja. Muutkin teemat kiinnostivat ja päivän aikana messuosastolla käytiin lukuisia syvälle asiakysymyksiin pureutuneita keskusteluja. Omaa työtämme ja omaa virastoamme koskevien kysymysten lisäksi saimme kertoa laajemminkin valtion töistä ja organisaatioista. Tässä suurena apuna oli juuri uusittu esitteemme.
 
Päivä oli antoisa myös meille messutiimin jäsenille. Kiitos kaikille Valtiolle.fi –osastolla vierailleille kävijöille!
 

”Meidät yllätti iloisesti messukävijöiden aito kiinnostus ja innostus valtion työpaikoista. Jos tavoitteenamme on YM:ssä on rakentaa parempaa ympäristöä tuleville sukupolville, niin messupäivän perusteella motivoituneita tulevaisuudenrakentajia löytyy kyllä jatkossakin.” 
(katso Parempi ympäristö tuleville sukupolville video Youtubessa)
- Tuija ja Liisa, ympäristöministeriö

”Oli niin hauskaa ja antoisaa jutella messukävijöiden kanssa, että harmitti todella, kun jouduin lähtemään kesken päivän toimistolle! Sitä havahtuu aina messuilla itsekin huomaamaan kuinka kivoissa tehtävissä ja mukavan porukan kanssa sitä saakin joka päivä tehdä töitä :)” 
- Anu, Viestintävirasto
 
” Ollapa nuori vielä… ”
- Harry, Rikosseuraamuslaitos
 
”CIMOn kansainväliset harjoittelupaikat eri puolilla maailmaa herättivät paljon kiinnostusta. Erityisesti kehitysyhteistyötä tekevien organisaatioiden harjoittelupaikoista (Kehy-paikat) Euroopan ulkopuolella kyseltiin paljon.    
Omalle messutiimille pääsin myös kertomaan valtion virkamiesvaihto-ohjelmista, mikä oli erittäin ilahduttavaa. Näistä kohtaamisista saattaa syntyä uusia kotikansainvälistymisen mahdollisuuksia.” 
- Ritva, CIMO
 
”Messuosastolla kävi opiskelijoita moninaisilla opiskelutaustoilla maantieteilijöistä oikeustieteilijöihin ja onkin ilahduttavaa, että valtiolla on tarjota harjoittelupaikkoja ja työmahdollisuuksia eri alojen opiskelijoille.”
- Noora, Liikennevirasto

” UM – työpaikkana koko maailma! Oli hienoa nähdä miten paljon UM nykyään kiinnostaa nuoria.” 
- ulkoasiainministeriön tiimi
 
” Opiskelijoiden aktiivisuus ilahdutti. Etenkin keskustelut Valtoriin jo työ- tai harjoittelupaikkahakemuksensa lähettäneiden hakijoiden kanssa. Juttusille tulo kertoi motivaatiosta ja kiinnostuksesta organisaatiotamme kohtaan.” 
- Marika, Valtori


” Onnistunut tapahtuma ja hurjasti kävijöitä erilaisilla koulutustaustoilla. Mielenkiintoa ja hyviä kysymyksiä riitti. Olisi mukava tulla uudestaankin.
- Syyttäjälaitoksen tiimi
 
”Valtion tiimi toimi erinomaisesti yhdessä ja opiskelijoita ohjattiin juttusille tiimin sisällä koulutustaustan ja harjoittelupaikkojen mukaan. Opiskelijat vaikuttivat tyytyväisiltä huomatessaan valtion tarjoamat eri mahdollisuudet.” 
- Susanne, Valtiokonttori

VAL UM messuilla

Kuva: Ulkoasiainministeriön Kavaku- ja Halku-ohjelmat kiinnostavat ja henkilöstösuunnittelija Eili Anderssonilla (kuvassa) sekä UM:n muulla tiimillä, Elina Karlssonilla, Markus Teirillä ja Riku Warjovaaralla, riitti keskustelukumppaneita.