Arbets- och näringsbyråerna

Vilka är vi?

Arbets- och näringsbyrån, det vill säga TE-byrån, är en statlig myndighet som ordnar och producerar arbets- och näringstjänster. För oss är det viktigt att den arbetssökande kunden får just den hjälp som passar in i hans eller hennes situation, att arbetsgivaren hittar den person han eller hon söker och att företagaren kommer igång och modigt vågar förverkliga sin vision. På samma sätt vill vi att våra kunder ska vara nöjda med den service de får. Därför betjänar vi arbetssökande, arbetsgivare och företagare på ett mångsidigt sätt genom att stödja snabb sysselsättning av arbetssökande, förbättra tillgången på kompetent arbetskraft och trygga företagens verksamhetsförutsättningar.

I Finland finns det 15 regionala arbets- och näringsbyråer som erbjuder arbets- och näringstjänster inom sina egna verksamhetsområden. På arbets- och näringsbyråerna arbetar sammanlagt cirka 3 000 yrkesutbildade personer inom sin bransch. Vi samarbetar också brett med regionala och riksomfattande aktörer och samarbetspartner.

Hos oss arbetar experter på sysselsättning med mångsidiga uppgifter inom arbetsförmedling och företagstjänster. Våra uppgifter är samhälleligt betydelsefulla eftersom de ger dig möjlighet att påverka främjandet av sysselsättningen i din region inom många delområden. Dessutom har våra kontor mångsidiga chefs-, lednings- och specialuppgifter inom till exempel kommunikations-, psykolog- och juridiska tjänster.

Kom och arbeta för oss!

Är du arbets- och näringsbyråns nästa toppenanställda? Bli en del av vårt gäng och utveckla dig till expert tillsammans med oss på arbets- och näringsbyrån. En rekryteringsprocess som är jämlik och rättvis för alla sökande är ett av våra huvudsakliga mål.

Alla våra lediga arbetsplatser finns under Lediga jobb på den här sidan. Du kan filtrera arbetsplatserna enligt kommun eller enligt den regionala arbets- och näringsbyrån. Läs mer om oss på våra sociala medier och på sidan Arbets- och näringsbyråerna som arbetsgivare på vår webbplats.

Laddar...
Publicerad 16-04-2015 kl. 12.27, uppdaterad 17-02-2023 kl. 15.58

Te-tjänster

AN-tjänster logo.

Om oss

Läs mer om våra tjänster, vår rekryteringsprocess och olika regioners TE-tjänster på vår webbplats.

Arbets- och näringsbyråerna som arbetsgivare
Lokala TE-tjänster

Följ oss på sociala medier!

Twitter
LinkedIn
Youtube