Statistikcentralen

Statistikcentralen är en mångsidig producent av samhällelig information och en aktiv medlem i det internationella statistiska samfundet.

Vår uppgift är att slå samman uppgifter till statistik och informationstjänster för att tillgodose medborgarnas, den offentliga förvaltningens och forskningsverksamhetens behov. Utöver framställningen av statistik främjar vi användningen av statistisk information, utvecklar statistikmetoder och koordinerar det nationella statistikväsendet.

Vi har omkring 900 sakkunniga inom olika branscher bl.a. inom statistikbranschen, statistiska metoder, datateknik, informationstjänst och kommunikation samt förvaltning. Dessutom har vi statistikintervjuare som arbetar på olika håll i Finland.

En typisk anställd vid Statistikcentralen är högutbildad och har ett ordinarie anställningsförhållande. Gemensamt för oss är att vi är nöjda med arbetets innehåll och dess utmaningar. Många av våra anställda har arbetat länge hos oss.

Utgångspunkten för vårt arbete är att det är oberoende och etiskt. Vi vill vara en trygg arbetsgivare och vi satsar på ordinarie anställningsförhållanden, personalutveckling och personalens välbefinnande. Vi har ett eget utbildningsprogram för statistikkompetens och erbjuder även i övrigt goda utbildnings- och utvecklingsmöjligheter, stödd hobbyverksamhet samt ändamålsenliga idrottsutrymmen och ledda motionspass.

Publicerad 16-03-2015 kl. 13.06, uppdaterad 20-04-2015 kl. 14.54

Tilastokeskus

Bra att veta om oss

Statistikcentralen, som grundades år 1865, är den enda finländska myndigheten som grundats för statistikföring. Vi finns i Fiskehamnen i Helsingfors.

Kontaktuppgifter

Statistikcentralen
Växel: 029 551 1000 Besöksadress: Verkstadsgatan 13, 00580 Helsingfors

www.tilastokeskus.fi

www.facebook.com/tilastotohtori

Statistikdoktorn hjälper dig om du har brist på information eller statistik eller fått för mycket information.

https://twitter.com/finskstatistik

https://www.linkedin.com/company/statistics-finland

http://tietotrenditblogi.stat.fi

Texter om aktuella fenomen.