Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn söker en rådgivare eller seniorrådgivare med fokus på den nordiska budgeten

Publicerad 22-05-2017 kl. 10.07

Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn söker en rådgivare eller seniorrådgivare med fokus på den nordiska budgeten med tillträde snarast möjligt.
 
Anställningen är placerad på avdelningen för HR, administration och juridik (HRAJ) som har omkring 25 medarbetare, och ingår i enheten med ansvar för ekonomi, budget, räkenskap och kontrakt.
  
Beskrivning av arbetsuppgifter

Huvudarbetsuppgifterna i anställningen innefattar utarbetande och uppföljning av den gemensamma nordiska budgeten på ca 940 MDKK. I arbetsuppgifterna ingår även bland annat följande:
 

 • Utarbetande av budget och budgetprocess i förhållande till de nordiska ländernas utrikesdepartement och ministrar för nordiskt samarbete.
 • Ekonomiska analyser.
 • Utveckling och underhåll av budgetvägledning och budgetverktyg.
 • Ansvar för budgetprocessen internt i sekretariatet och därmed en stor kontaktyta i sekretariatet, inklusive rådgivning till ledningen i budgetfrågor.
 • Implementering av budgetreform i syfte att åstadkomma en mer flexibel budget.
 • Sekretariatsstöd till ministerrådets budgetexpertgrupp (BEG), som består av representanter från ländernas finansdepartement.
 • Andra arbetsuppgifter är att bidra till avdelningens generella uppgifter.
   
Kravprofil
 
Vi söker dig som har:
 • Akademisk examen, företrädesvis med inriktning mot ekonomi.
 • Erfarenhet av arbete i offentliga organisationer som t.ex. departement/ministerier.
 • Erfarenhet av budgetarbete och budgetprocesser.
 • God förståelse för arbete med ekonomi och styrning av verksamheter.
   
Du har minst tre års relevant arbetserfarenhet. Erfarenhet av internationellt samarbete är meriterande.
 
Vidare har du:
 • God samarbets- och kommunikationsförmåga, samt är strukturerad, leveranssäker och kan arbeta självständigt.
 • God förmåga till skriftlig framställning.
 • Förståelse, förmåga och intresse för arbete i skärningspunkten mellan politik och förvaltning.
 • Goda it-kunskaper (Office).
   

Du ska ha kompetens och förmåga att inom ekonomi och budget bidra både på ett analytiskt och strategiskt plan samtidigt som du har fokus på att leverera konkreta lösningar och resultat.
 
Du ska ha lätt för att formulera dig väl i tal och skrift på ett av ministerrådets officiella språk (danska, norska eller svenska). Det är också en fördel om du har goda kunskaper i engelska.
 
I rekryteringen läggs stor vikt vid personlig lämplighet.
  
Anställningen sker antingen i tjänstekategorin rådgivare eller seniorrådgivare beroende på relevant arbetslivserfarenhet.
 
Medborgarskap i ett av de nordiska länderna är ett krav för anställning.
 
Vi erbjuder
Ett utvecklande arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela
Norden. Vi är anställda på tidsbegränsade kontrakt, och erbjuder därför attraktiva
anställningsvillkor. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som rekryteras från ett annat land än Danmark. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta vid Nordiska ministerrådet.

Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.

Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre sakansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Kulturfonden och har omkring 130 anställda.
 
För mer information se www.norden.org.
 
Om avdelningen
Avdelningen för HR, administration och juridik (HRAJ) ansvarar för koordinering, planering, uppföljning och rådgivning vad gäller Nordiska ministerrådets personal och budget. Dessutom arbetar avdelningen med styrning av de samnordiska institutionerna, projektverksamhet samt administrativa processer och rutiner. Inom avdelningen ligger sekretariatsfunktionen för Nordiska ministerrådet för justitiesamarbete (MR-LAG). Vidare har avdelningen ansvaret för ett antal serviceområden och IT. Avdelningen är indelad i enheter efter ansvarsområde, där arbetet leds av en enhetsledare, men personalansvaret innehas av avdelningschefen.

Sista datum för ansökan är den 5 juni 2017.

Mer information om tjänsten
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta avdelningschef Kari Metliaas, e-mail karmet@norden.org, eller seniorrådgivare Michael Elkjær Pedersen, telefon +45 21 71 71 52, eller e-mail miep@norden.org.

För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.

Stad:
Köpenhamn

Ansökningens sista datum:
den 5 juni 2017

För mer information se:
https://norden.emply.net/recruitment/vacancyAd.aspx?publishingId=d801365f-1495-41fd-803c-2bef4d296b5b