Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn söker en seniorrådgivare till generalsekreterarens kontor

Publicerad 05-06-2017 kl. 14.37

Vi söker en seniorrådgivare med uppgift att assistera de nordiska samarbetsministrarna och generalsekreteraren. Du kommer att arbeta nära den politiska nivån och få en god inblick i det nordiska samarbetet både inom och utanför sekretariatet. Tjänsten är en stabsfunktion där seniorrådgivaren ingår i ett team tillsammans med en seniorrådgivare och en koordinator och som rapporterar direkt till stabschefen vid generalsekreterarens kontor.
 
Arbetsuppgifter

Du kommer att samordna, planera och följa upp arbetet inom generalsekreterarens kontor och på så sätt assistera de nordiska samarbetsministrarna och generalsekreteraren. Detta gör du genom att:

  • förbereda och följa upp möten med samarbetsministrarna (MR-SAM) och den nordiska samarbetskommittéen (NSK),
  • koordinera samarbetet med parlamentariker i Nordiska rådet samt delta i förberedelserna inför rådets två årliga sessioner,
  • koordinera projekt inom samarbetsministrarnas prioriteringsbudget,
  • koordinera generalsekreterarens möten, utarbeta tal och andra underlag inför dennes möten samt aktivt delta i och följa upp dessa.

Kravprofil

Du som söker ska ha en akademisk utbildning på lägst masternivå samt minst sex års relevant arbetslivserfarenhet efter avslutad utbildning. Du bör vara mer generalist än specialist och ha en bred arbetslivserfarenhet från olika arbetsplatser, helst inom statlig förvaltning. Erfarenhet av arbete inom en nordisk eller annan internationell verksamhet är en fördel. Det är viktigt att du har mycket god kunskap om och förståelse för politiska processer, samt erfarenhet av att lägga fram ärenden för politisk behandling. Du bör även ha erfarenhet av, och kunskap om, utveckling av organisatorisk styrning och beslutsprocesser.
 
Arbetet förutsätter att du är analytiskt lagd, att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ liksom att du snabbt kan sätta dig in i komplicerade och breda frågeställningar. Du ska tycka om, och vara bra på, att organisera, strukturera och följa upp ditt och andras arbete, liksom att följa såväl korta som långa processer från början till slut. Du kommer ofta att arbeta under stor tidspress, samtidigt som arbetet ställer krav på stor noggrannhet, och måste därför kunna hantera stress på ett bra sätt.
 
Arbetet kräver att du är en initiativrik, utåtriktad och självgående person. Du ska ha en god social förmåga och tycka om att samarbeta. Du ska ha lätt för att formulera dig i tal och skrift på ett av ministerådets officiella språk (danska, norska eller svenska), samt på engelska. Erfarenhet av att skriva tal är meriterande. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper och lätt för att sätta dig in i olika IT-system.
 
I arbetet ingår en del resor, till största delen inom de nordiska länderna.
 
Observera att för anställning krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna.
 
Vi erbjuder
Ett utvecklande arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Vi är anställda på tidsbegränsade kontrakt, och erbjuder därför attraktiva anställningsvillkor. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som rekryteras från ett annat land än Danmark. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta vid Nordiska ministerrådet.
 
Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.

Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre sakansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Kulturfonden och har omkring 130 anställda.
 
För mer information se www.norden.org.
 
Sista datum för ansökan är den 22 juni 2017. Intervjuer beräknas genomföras under augusti/september.

Mer information om tjänsten
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta seniorrådgivare Helle Engslund Krarup, telefon +45 21 71 71 09, eller e-post hekr@norden.org.
 
För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.  

Stad:
Köpenhamn

Ansökningens sista datum:
den 22 juni 2017

För mer information se:
https://norden.emply.net/recruitment/vacancyAd.aspx?publishingId=cbbf9cf0-87b6-43c8-87a0-496d195b21c5