Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn söker en servicemedarbetare

Publicerad 22-08-2017 kl. 11.53

Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn söker en medarbetare till service- receptions- och säkerhetsarbete med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen är placerad vid avdelningen för HR, administration och juridik (HRAJ).
 
Som servicemedarbetare blir du en del av IT- och serviceenheten som består av sju medarbetare. Enheten ansvarar för IT-stöd, reception, säkerhet, vaktmästeri, facility management och helpdesk-funktioner.
 
Arbetsuppgifter
Den som anställs blir en av två servicemedarbetare som i tätt samarbete dagligen ger service till de cirka 150 medarbetare som arbetar i Nordens Hus.
 
Huvudansvaret är husets dagliga serviceuppgifter, förekommande teknik- och underhållsuppgifter, praktiska frågor i förbindelse med möten, bemanning av receptionen med fokus på husets säkerhet och inpasseringskontroll, samt att bemöta gäster och anställda välkomnande och professionellt. Den som anställs kommer även medverka i sekretariatets säkerhetsarbete. Dessutom ingår kontakt med hantverkare och leverantörer, telefonväxel och posthantering. Arbete utanför normal arbetstid (08.30-16.30) kan förekomma.
 
Kravprofil
Du ska ha flerårig relevant yrkeserfarenhet, t.ex. från service- och receptionsarbete eller vaktmästeri. Det är en fördel om du har erfarenhet av lättare hantverksarbete. Vidare ska du ha erfarenhet av att arbeta med Microsoft Office, och fallenhet att använda IT i vardagen.
 
Arbetsuppgifterna kräver god samarbetsförmåga och vilja och förmåga att ge god service. Vidare krävs ett flexibelt förhållningssätt samt förmåga att arbeta självständigt.
 
Du talar och skriver flytande på ett av de skandinaviska språken (svenska, danska eller norska) och behärskar engelska. Därutöver krävs en god förståelse för samtliga tre skandinaviska språk (svenska, danska och norska).
 
Medborgarskap i ett av de nordiska länderna är en förutsättning för anställning.
 
Vi erbjuder
Ett utvecklande arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Vi är anställda på tidsbegränsade kontrakt, och erbjuder därför attraktiva anställningsvillkor. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som rekryteras från ett annat land än Danmark. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta vid Nordiska ministerrådet. 
 
Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.

Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre sakansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Kulturfonden och har omkring 130 anställda.
 
För mer information se www.norden.org.
 
Om avdelningen
Avdelningen för HR, administration och juridik (HRAJ) har 25 medarbetare och ansvarar för koordinering, planering, uppföljning och rådgivning vad gäller Nordiska ministerrådets personal och budget. Dessutom arbetar avdelningen med styrning av de samnordiska institutionerna, projektverksamhet samt administrativa processer och rutiner. Inom avdelningen ligger sekretariatsfunktionen för Nordiska ministerrådet för justitiesamarbete (MR-LAG). Vidare har avdelningen ansvaret för ett antal serviceområden och IT. Avdelningen är indelad i enheter efter ansvarsområde.

Stad:
Köpenhamn

Sista datum för ansökan är den 8 september 2017.

Mer information om tjänsten
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta IT- och serviceledare Kasper Hartø, telefon +45 40812829, eller e-post kashar@norden.org.
 
För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.

För mer information se:  
https://norden.emply.net/recruitment/vacancyAd.aspx?publishingId=d321dc25-d770-43f1-ba51-874b28b8db19