Nordiska ministerrådets sekretariat söker en seniorrådgivare till det arktiska samarbetet

Publicerad 05-06-2017 kl. 14.39

Vi söker en seniorrådgivare med ansvar för två program inom ministerrådets internationella verksamhet. Det ena är det arktiska samarbetsprogrammet. Ministerrådet är observatör i Arktiska rådet och där representerar du det officiella nordiska regeringssamarbetet. Du är även ansvarig för programmet ”Samarbete med Nordens grannar i väst” som syftar till att styrka samarbetet med USA, Kanada och Storbritannien.  
 
Anställningen är placerad i generalsekreterarens kontor som har 14 medarbetare, och ingår i det internationella teamet under ledning av stabschefen.
 
Arbetsuppgifterna är att

  • initiera, följa och utveckla det nordiska politiska samarbetet inom ditt expertområde, med fokus på Arktis och Nordens grannar i väst
  • utlysa projekt inom programmen och hantera ansökningar till dem
  • hålla löpande kontakt med nyckelpersoner inom området, såsom ämbetsmän och experter i och utanför de nordiska länderna
  • initiera och förbereda ärenden, dels utifrån initiativ från de nordiska länderna och deras intressenter, dels utifrån den politiska utvecklingen eller ministerrådets egen värdering
  • förbereda ärenden till minister- och ämbetsmannamöten, skriva ärendeframställningar samt följa upp beslut från dessa möten
  • producera underlag för samt skriva tal
  • förbereda och leda konferenser och kommunikationsaktiviteter
  • arbeta med tvärgående ämnen, ärenden och politiska frågor som berör andra ministerråd

Kravprofil

Du som söker ska ha relevant akademisk utbildning samt minst sex års relevant arbetslivserfarenhet. Det är viktigt att du har konkret erfarenhet av politikutveckling och att du har arbetat i en politisk miljö, helst inom nationell, statlig förvaltning. Det är en fördel om du är insatt i frågor som berör Arktis, och om du har erfarenhet av det nordiska samarbetet.
 
Arbetsuppgifterna förutsätter att du är analytiskt lagd, att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ, liksom att du snabbt kan sätta dig in komplicerade och breda frågeställningar. Du ska ha en god social förmåga och ska kunna skapa starka nätverk. Du ska ha lätt för att formulera dig i tal och skrift på ett av ministerådets officiella språk (danska, norska eller svenska), samt på engelska. Kunskaper i franska eller ryska är meriterande. Det ingår en hel del resor, både inom och utanför Norden.
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 
Observera att för tjänsten krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna.
 
Vi erbjuder
Ett utvecklande arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Vi är anställda på tidsbegränsade kontrakt, och erbjuder därför attraktiva anställningsvillkor. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som rekryteras från ett annat land än Danmark. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta vid Nordiska ministerrådet.
 
Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.

Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre sakansvariga avdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Kulturfonden och har omkring 130 anställda.
 
För mer information se www.norden.org.
 
Sista datum för ansökan är den 22 juni 2017. Intervjuer beräknas genomföras under augusti/september.

Mer information om tjänsten
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta seniorrådgivare Nauja Bianco, telefon +45 29 69 29 86, eller e-post nabi@norden.org.
 
För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.

Stad:
Köpenhamn

Ansökningens sista datum:
den 22 juni 2017

För mer information se:
https://norden.emply.net/recruitment/vacancyAd.aspx?publishingId=c3d87157-85c8-4b90-9a09-1a6cd05527aa